Допомогти лікарням – допомогти собі 

Допомогти лікарням – допомогти собі 

Фандрейзерка Вікторія Заблоцька зіштовхнулась з проблемою. Щоб зробити рентген пошкодженої ноги, вона кілька разів піднімалася до кабінету зі старим рентгенапаратом в Соснівській лікарні на Львівщині. В той же час на першому поверсі стояв новий апарат, але він не працював. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на блог Голови правління Благодійної Організації “Національна мережа розвитку локальної філантропії” Дар’ї Рибальченко.

60 тисяч гривень – ціна спеціальних дверей, що не пропускають випромінювання. Лікарня таких грошей не мала. А Вікторія не мала інших варіантів, окрім як туди-сюди стрибати на одній нозі по сходах. 

Рентген ще з півроку стоятиме без діла. Вікторія ж почала працювати фандрейзеркою в Національній мережі розвитку локальної філантропії. Коли організація долучилась до проєкту MedAid за підтримки Foundation de France, то дівчина згадала про той непрацюючий рентген. Вікторія зв’язалась з Соснівською лікарнею та розповіла про можливості медичного гранту. Двері для рентгенкабінету поставили і він запрацював.

Соснівська лікарня стала однією з тих, що отримали допомогу в проекті MedAid за підтримки Foundation de France. Загалом допомогу отримали 18 медичних закладів. Було видано 18 грантів на  медичні потреби фондів та здійснено 24 прямих закупівель. 

  • Функціональні ліжка для реанімації для Березнівської лікарні;
  • Безтіньова Хірургічна лампа для Житомирської лікарні;
  • Пральна машина для лікарні Глевахи;
  • Облаштування рентген кабінету, закупівля та монтаж, захисних дверей, панелей для Соснівської лікарні;
  • Закупівля діагностичного медичного обладнання, та меблів для Славської лікарні;
  • Закупівля перевязочних матеріалів, халатів, покрівель для столу, дезінфектору, витратних матеріалів та інструменту для хірургії для лікарні м. Краматорськ;
  • Закупівля діагностичних наборів (отоскопи та офтальмоскопи) для лікарні Новояворівську;
  • Закупівля ємностей, ламп, рециркуляторів для дезінфекції інструменту та приміщень, шовний хірургічний матеріал для Одеської лікарні.

Також було надано гранти для фондів громад Березані, Херсону, Бару, Вінниці, Харківа, Вознесенську, Рівного, Боярки, Житомиру, Краматорську.

Глобально, для медичної галузі України ці гранти не були дуже великими. Проте, через війну та переміщення населення з тимчасово окупованих територій, навантаження на лікарні істотно збільшилось. Команда Національної мережі розвитку локальної філантропії вважає, що українському суспільству важливо мати благодійні фонди до яких лікарні могли б звертатись зі своїми запитами напряму. Невеликими кроками, разом, українське суспільство здатне покращити життя в країні.

Якщо вам цікаво дізнатись більше інформації про реалізацію проекту Med Aid – загляньте на наш сайт https://philanthropy.com.ua/program/view/specfond-medaid