Очільник МЗС Італії закликав створити армію ЄС
Ілюстративне фото pxhere.com/CC0 Domena publiczna

Очільник МЗС Італії закликав створити армію ЄС

Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні заявив що ЄС повинен впорядкувати своє керівництво і мати єдиного президента, а не нинішню структуру. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні заявив, що Європейський Союз повинен сформувати власну об’єднану армію, яка могла б відігравати роль у підтримці миру і запобіганні конфліктам, повідомляє espreso.tv з посиланням на Reuters.

Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні наголосив, що тісніша європейська співпраця у сфері оборони є пріоритетом для партії Forza Italia, яку він очолює.

«Якщо ми хочемо бути миротворцями у світі, нам потрібна європейська армія. І це фундаментальна передумова для того, щоб мати ефективну європейську зовнішню політику», — заявив політик. «У світі з такими потужними гравцями, як США, Китай, Індія, Росія, з кризами від Близького Сходу до Індо-Тихоокеанського регіону, громадяни Італії, Німеччини, Франції чи Словенії можуть бути захищені лише тим, що вже існує, а саме Європейським Союзом», — додав Антоніо Таяні.

Італійський міністр також заявив, що ЄС, який складається з 27 країн, повинен впорядкувати своє керівництво і мати єдиного президента, а не нинішню структуру, яка складається з президента Європейської ради та президента Європейської комісії.

espreso.tv/Д.Н.