Які бізнеси відкривають українки в Польщі

Які бізнеси відкривають українки в Польщі

Згідно опитування серед українських жінок, які планують відкриття власної справи в Польщі, найбільший фокус на створенні малого бізнесу у сфері послуг з мінімальними власними інвестиціями. Про це повідомляє Upmp.news. 

73% учасниць планують розпочати бізнес у сфері послуг у таких сегментах, як освіта (дитячі садки, мовні курси, дитячі курси, кулінарні заняття тощо), консультаційні послуги (право, легалізація, маркетинг, логістика, працевлаштування тощо), сфера краси (перукарні, салони краси тощо), а також дизайн, фотографія, туризм, ІТ та транспортні послуги. 

Ще 20% планують розпочати свій торговий бізнес у сфері моди, продажу нижньої білизни та одягу, косметики, кулінарних виробів, переважно за допомогою електронної комерції.

Також 5% мріють трохи масштабніше та планують бізнес в сегменті HORECA (готель, ресторан, кафе) і ще 2% – планують відкриття власного виробництва.

Нагадаємо, що згідно з офіційними даними, з початком повномасштабного вторгнення та міграції до Польщі, українці вже заснували більше 30 000 підприємств, серед яких 43% було засновано саме жінками.

Опитування проводилося в рамках програми The Way to Business, яка спрямована на інформаційну підтримку жінок з України, що вимушено знаходяться в Польщі через війну в Україні. Мета програми – поширення інформації та консультаційна підтримка тих українок, що мають на меті відкриття власної справи для покращення свого фінансового стану та соціального рівня. До програми залучені 10 тренерів з 5 різних громадських організацій, таких як Польсько-українська господарча палата, Diia.Business Warsaw, бізнес-спільнота Board у Варшаві, Фундація “Empowerment” та Ukrainka w Polsce. Тренери Програми готові надати цінну інформацію про можливості для ведення бізнесу в Польщі. Від навігації в процесі реєстрації бізнесу до розробки ефективної маркетингової стратегії, наша команда гарантує індивідуальну допомогу в розумінні тонкощів польської бізнес-культури та виборі правильного підприємства для досягнення успіху.

Більше про саму програму та тренерів можна дізнатися на сайті MFC.

Проект реалізується MFC (соціальна фінансова мережа, яка сприяє інклюзивності, рівності та відповідальному наданню послуг. МФЦ об’єднує понад 100 організацій у 36 країнах Європи та Центральної Азії) за підтримки JP Morgan Chase & Co (провідна фінансова компанія, що базується у Сполучених Штатах Америки (США) та здійснює свою діяльність по всьому світу).