ЗСУ в Херсонській області перекинули кілька сотень солдатів і техніки на лівий берег Дніпра
Ілюстративне фото CC0 Domena publiczna https://pxhere.com/pl/photo/1414152

ЗСУ в Херсонській області перекинули кілька сотень солдатів і техніки на лівий берег Дніпра

Офіційно українське військове керівництво не надає інформації про передислокацію своїх сил за Дніпро. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Українці продовжують переміщення своїх сил на лівому березі Дніпра в Херсонській області. За деякими даними, вони перекинули туди кілька сотень людей і військову техніку.

Детальніше про це розповів кореспондент Польського радіо Павел Бушко.

«Офіційно українське військове керівництво не надає інформації про передислокацію своїх сил за Дніпро. Однак, за даними аналітиків та повідомленнями ЗМІ, відомо, що українці кілька тижнів тому захопили плацдарм на тимчасово окупованому Росією лівому березі Херсона, біля зруйнованого Антонівського мосту. За останніми даними порталу DeepState, українські солдати розширили смугу тимчасово окупованої території вздовж лівого берега Дніпра на кілька кілометрів.

Очікується, що українці також присутні в районі села Кринки — приблизно за 30 кілометрів на північний схід від Антонівського мосту. Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни. Згідно зі звітом Інституту, українці переправили на лівий берег окупованого Дніпра свої сили, ймовірно, чисельністю до батальйону, а також невелику кількість бронетранспортерів», — розповів кореспондент.

IAR/А.Л.