Шимон Головня прокоментував наступні кроки Сейму щодо вибору прем’єра
Спікер Сейму Шимон Головня PAP/Paweł Supernak

Шимон Головня прокоментував наступні кроки Сейму щодо вибору прем’єра

Незалежно від того, скільки їх буде [кандидатів – ред.], процедура – проста: я повідомлю про те, яких кандидатів подано, я попрошу тих, хто подав одного чи іншого кандидата взяти слово. Їх може більше, не чинімо перепон демократії. Пізніше – виступи клубів і виступ від імені кола, а далі – голосування, – сказав спікер Сейму. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Спікер Сейму Шимон Головня з «Третього шляху» сказав, що голосування над вибором нового прем’єра відбудеться ще сьогодні. Уряд прем’єра Матеуша Моравєцького не отримав вотум довіри. Шимон Головня анонсував, що сьогодні [11 грудня – ред.] не буде часу на задавання питань новому прем’єру. 

«Незалежно від того, скільки їх буде [кандидатів – ред.], процедура – проста: я повідомлю про те, яких кандидатів подано, я попрошу тих, хто подав одного чи іншого кандидата взяти слово. Їх може більше, не чинімо перепон демократії. Пізніше – виступи клубів і виступ від імені кола, а далі – голосування. Сьогодні ми не передбачаємо питань, як було під час цього кроку. Ці питання будуть завтра [12 грудня – ред.]. Коли прем’єра буде обрано, а багато вказує на те, що сьогоднішнього вечора [11 грудня – ред.] це станеться, він матиме ті ж самі права, які мав сьогодні прем’єр Моравєцький». 

У голосуванні за вотум довіри взяли участь 456 народних депутатів. Абсолютна більшість склала 229 голосів. За вотум довіри уряду прем’єр-міністра проголосували 190 депутатів, проти були 266, ніхто не утримався.

IAR/М.К.