Польсько-український форум майбутнього

Польсько-український форум майбутнього

24 листопада у Варшаві відбувся «Польсько-український форум майбутнього». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Наше Слово.

Метою заходу було обговорення ключових тем польсько-українських відносин, які турбують громадське суспільство обох країн. У колі політиків, експертів, підприємців та представників неурядових організацій розглянули роль та стан українського бізнесу в Польщі, міграційну політику Польщі та ситуацію українських мігрантів і біженців у Польщі. Ці питання було порушено під час дискусій та круглих столів, що пройшли в межах форуму. Серед учасників були представники українських організацій із Варшави, зокрема Мирослав Скірка, голова Об’єднання українців у Польщі.

За результатами обговорення підготують список рекомендацій для урядів обох країн.

Організатором події виступили фонд «Stand with Ukraine» та Центр Мєрошевського.

На фейсбук-сторінці Stand with Ukraine можна переглянути відео дискусії про майбутнє польсько-українських відносин за участю політиків різних польських політичних сил, які ввійшли до Сейму, зокрема Павла Коваля (Громадянська коаліція), Міхала Дворчика (Право і справедливість), Анджея Шейни (Нова лівиця), Міхала Кобоско (Польща 2050), Кшиштофа Босака (Конфедерація). Під час цієї дискусії було також порушено питання блокади на польсько-українському кордоні.