Станіслав Жарин: російська пропаганда зображує Польщу агресивною державою

Станіслав Жарин: російська пропаганда зображує Польщу агресивною державою

Російська дезінформація паплюжить Польщу і зображає її як агресивну державу, яка планує напади на інші країни. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

«Російська дезінформація постійно зводить наклепи на Польщу, представляючи нашу країну як агресивну державу, яка планує напади на інші країни», — написав у неділю, 26 листопада, урядовий уповноважений з питань безпеки інформаційного простору Польщі, заступник координатора міністра спецслужб Станіслав Жарин.

Станіслав Жарин також назвав наративи росії проти Республіки Польща: Польща готується напасти на Україну; Польща хоче очолити державний переворот у Білорусі; уряд Республіки Польща посилює свою армію з метою агресії проти інших країн; Третя світова може спалахнути через Польщу; Польща є загрозою для НАТО; Європа платить високу ціну за діяльность польського уряду. 

Нагадаємо, Станіслав Жарин заявив, що росія «подала наратив, згідно з яким Польща повинна позбутися думок про велич і вступити в діалог з рф і Білоруссю, тому що в своїй історії рф ніколи не зазнавала поразки».

Він додав, що росіяни постійно висвітлюють усі суперечки між Польщею та Україною, особливо в соціально-економічній сфері, як нібито підтвердження правильності тез антиукраїнської пропаганди Кремля. 

PAP/І.Т.