ISW: РФ готується до нової хвилі ударів по українській енергетиці взимку
Ілюстративне фото CC0 Domena publiczna https://pxhere.com/pl/photo/1142682

ISW: РФ готується до нової хвилі ударів по українській енергетиці взимку

Минулої осені та зими росіяни здійснили масовані атаки на енергетичну інфраструктуру України, намагаючись зруйнувати систему електропостачання. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Минулого місяця Росія використала для атак по Україні меншу кількість безпілотників, ніж до цього. Це може свідчити про підготовку сил РФ до «масованих обстрілів української енергетики взимку», йдеться в повідомленні американського Інституту вивчення війни.

Речник Повітряних сил України Юрій Ігнат 10 листопада заявив, що російські війська використали близько 500 безпілотників типу «Shahed» у вересні 2023 року та кілька сотень — у жовтні. Він зазначив, що «тенденція з майже щоденними обстрілами зберігається, однак РФ використовує менше боєприпасів».

Водночас в Інституті звернули увагу на те, що військові блогери стверджували, що російські удари «шахедами» стали рідшими за останній місяць через те, що «російські сили планують синхронізувати нову хвилю інтенсивних комбінованих ударів із початком майбутніх широкомасштабних наземних операцій».

Минулої осені та зими росіяни здійснили масовані атаки на енергетичну інфраструктуру України, намагаючись зруйнувати систему електропостачання.

PAP/А.Л.