Збірна Польщі – чемпіон Європи з волейболу 2023 року!
CEV

Збірна Польщі – чемпіон Європи з волейболу 2023 року!

У фінальному матчі польські волейболісти розгромили Італію у трьох партіях. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Sport.ua.

В італійському Римі завершився чемпіонат Європи з волейболу серед чоловіків. У вирішальному фінальному матчі зійшлися дві найкращі на сьогодні збірні не лише Європи, а й світу, збірні Італії та Польщі. Нагадаємо, що минулого року на чемпіонаті світу, фінал якого проходив у польському місті Катовіце, з рахунком 3:1 перемогли італійці. І ось тепер поляки взяли переконливий реванш, вигравши 3:0.

Понад 10 тисяч глядачів прийшли подивитися фінальний поєдинок, і хоча тут були вболівальники з Польщі, зрозуміло, що переважна кількість підтримували господарів. Навіть президент Італії Серджо Маттарелла прийшов підтримати своїх співвітчизників, які до цього, до речі, мали титули і чемпіонів світу, і чемпіонів Європи.

Але вже з першої партії на майданчику домінували польські волейболісти. На самому старті на подачі центрального блокуючого Норберта Хубера вони зробили гарний заділ, повівши 4:0. До речі, Хубер за гру виконав 5 ейсів, а загалом Польща лише з подачі набрала 11 очок.

Перевага польської збірної протягом першого сету так і залишилася досить великою аж до закінчення партії 25:20. У другій партії гра спершу йшла рівною, але ближче до закінчення поляки знову пішли у відрив і довели справу до перемоги 25:21.

Надія італійських вболівальників залишалася на третій сет і господарі майданчика повели 10:6. Але вже невдовзі на табло була рівновага 11:11. А вирішальним виявився момент, коли після рахунку 21:21 гості взяли два очки поспіль. Саме з такою перевагою Польща взяла третю партію 25:23.

Чемпіонат Європи з волейболу. Чоловіки
Фінал. Рим, Італія). 16 вересня
Італія – Польща

0:3 (20:25, 21:25, 23:25)

Цікаво, що збірна Польщі лише вдруге піднялася на верхню сходинку п’єдесталу пошани на чемпіонатах Європи. Вперше це було у 2009 році. А загалом у польських волейболістів вже стало 10 комплектів нагород на Євро – ще 5 срібних та 3 бронзові медалі.