Запланована на 19 вересня зустріч президентів Польщі та України у Нью-Йорку скасована
78-ма сесія Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку, Нью-Йорк, США, 19 вересня 2023 року. PAP/EPA/MIGUEL RODRIGUEZ

Запланована на 19 вересня зустріч президентів Польщі та України у Нью-Йорку скасована

Анджей Дуда, однак, не виключив, що зустріч із Володимиром Зеленським відбудеться пізніше. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Зустріч Володимира Зеленського та Анджея Дуди мала відбутися під час 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у вівторок, 19 вересня.

Польський президент заявив, що зустріч випала з порядку денного через зміну часу зустрічі. Про це пише Rzeczpospolita. 

Анджей Дуда, однак, не виключив, що зустріч із Володимиром Зеленським відбудеться пізніше. Зустріч мала важливе значення у контексті найновіших непорозумінь між Польщею та Україною.

Передбачалося, що однією з тем стане польське ембарго на сільськогосподарську продукцію з України та український позов у Світову організацію торгівлі, а також закриття українських кордонів для експорту польських овочів і фруктів.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький вже анонсував збереження ембарго, якщо Європейська комісія вирішить не продовжувати обмеження, що діють з травня цього року.

Незабаром після свого виступу під час Генеральної Асамблеї ООН Анджей Дуда заявив журналістам, що Україна повинна пам’ятати, що вона отримує допомогу від Польщі.

Президент додав, що Польща не закрила свої кордони для української сільськогосподарської продукції, а завдяки транспортним коридорам через Польщу проходить удвічі більше зерна з України, ніж раніше.

Rzeczpospolita/А.Л.