Польська розвідка моніторить ситуацію із ваґнерівцями
Санкт-Петербург, Росія, 13 липня 2023 року PAP/EPA/ANATOLY MALTSEV

Польська розвідка моніторить ситуацію із ваґнерівцями

Частину найманців уже відправили до Білорусі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У Росії вже звільнено 15 офіцерів, пов’язаних з групою «Ваґнера». Найманці передали своє важке озброєння Міністерству оборони. Більшість з них перебуває на окупованих територіях Луганської області, але в бойових діях вони участі не беруть.

Частину найманців уже відправили до Білорусі.

Польські служби стежать за ситуацією у Білорусі, щоб знати, скільки вагнерівців перекинули туди, розповідає заступник координатора міністра спецслужб Станіслав Жарин.

«Уже є підтвердження присутності ваґнерівців у Білорусі. Перші групи проводять навчання для білоруської армії та заповнюють табори, які для них приготували. За нашими підрахунками, там уже кількасот найманців. Польська розвідка моніторить ситуацію. Знаємо точно, що росіяни будуть використовувати групу “Ваґнера” так, як роблять це в усьому світі. Вагнерівці виконують завдання за дорученням Кремля».

Разом із тим, як повідомив речник українського прикордонної служби Андрій Демченко, ваґнерівці наразі не становлять загрози Україні, але можуть брати участь у провокаціях на кордонах, зокрема із Польщею.

IAR,PAP/І.Я.