У липні в Варшаві стартувала нова програма для жінок, переміщених внаслідок війни в Україні, яка допоможе їм розпочати свій підприємницький шлях

У липні в Варшаві стартувала нова програма для жінок, переміщених внаслідок війни в Україні, яка допоможе їм розпочати свій підприємницький шлях

Протягом наступного року MFC (Центр мікрофінансування, соціальна фінансова мережа, яка сприяє справедливості, інклюзивності, рівності та налічує понад 100 організацій у 36 країнах Європи, Центральної Азії) спільно з партнерами планує реалізувати програму консультування, спрямовану на надання знань та інструментів для підтримки підприємництва українських жінок у Польщі. Наразі 10 консультантів готові допомогти 200 українським жінкам здобути фінансову незалежність та побудувати власний шлях до успіху через підприємництво. Програма також включатиме безкоштовні консультації з юридичних та організаційних питань, бізнес-стратегії та менеджменту.

Незалежно від віку та мовних навичок, жінки, які були змушені покинути свої домівки через війну в Україні, знайдуть підтримку у партнерстві з такими авторитетними організаціями, як Польсько-українська господарча палата, Diia.Business Warsaw, бізнес-спільнота Board у Варшаві, Empowerment Foundation та Ukrainka w Polsce. Віддані своїй справі тренери готові надати цінну інформацію про можливості для ведення бізнесу в Польщі. Від навігації в процесі реєстрації бізнесу до розробки ефективної маркетингової стратегії, команда забезпечує персоналізовану допомогу в розумінні тонкощів польської бізнес-культури та виборі правильного підприємства для досягнення успіху.

“За даними Польського інституту економіки, 40% опитаних підприємців стверджують, що не знають специфіки ведення бізнесу в Польщі, тому в основі програми “Шлях до бізнесу” від MFC ми бачимо професійні та безкоштовні консультації для потенційних підприємців, які потребують інформаційної підтримки на шляху до започаткування власної справи. Ми плануємо охопити щонайменше 200 жінок і допомогти їм прийняти рішення про відкриття бізнесу протягом року”, – розповідає Єва Банковська, заступниця директора MFC.  

Для всіх, хто може бути зацікавлений в участі у Програмі та зв’язатися з нашими тренерами або потребує додаткової інформації про підприємництво в Польщі, можна отримати більше інформації на спеціалізованній веб-сторінці українською мовою.