Топ-дипломат ЄС і голова МЗС Польщі погоджуються, що Україну потрібно посилити далекобійними ракетами
Мешканці багатоповерхівки дивляться з вікна своєї пошкодженої внаслідок російської атаки квартири, Київ, Україна, 03.01.2024 PAP/EPA/SERGEY DOLZHENKO

Топ-дипломат ЄС і голова МЗС Польщі погоджуються, що Україну потрібно посилити далекобійними ракетами

Жозеп Боррель та Радослав Сікорський обговорили також шляхи посилення заходів проти обходу санкцій. За словами голови дипломатії Євросоюзу, «значно збільшений європейський експорт до третіх країн може бути реекспортований до росії». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Очільник дипломатії Європейського союзу Жозеп Боррель провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Республіки Польща Радославом Сікорським щодо озброєння України та посилення санкцій проти росії. Про це високий представник ЄС повідомив у дописі, опублікованому у середу ввечері, 3 січня, на платформі Х.

Як читаємо, дипломати «розділили дедалі більше занепокоєння щодо посилення російських повітряних атак».

За словами брюссельської кореспондентки Польського радіо Беати Пломецької, розмова політиків стала реакцією на нещодавні масовані атаки росії з використанням ракет і безпілотників на інфраструктуру та мирне населення України.

«Є згода щодо необхідності збільшення військової підтримки України», — написав голова дипломатії ЄС, зазначивши, що ідеться, зокрема, про ракети дальнього радіусу дії та зенітні ракети.

Сторони також обговорили шляхи посилення заходів проти обходу санкцій, оскільки «значно збільшений європейський експорт до третіх країн може бути реекспортований до росії».

Нагадаємо, що раніше очільник польського зовнішньополітичного відомства закликав до рішучої реакції на масований ракетний удар рф по Україні 2 січня. Як наголосив Радослав Сікорський на платформі X, необхідно відповісти зрозумілою путіну мовою. Голова МЗС Польщі закликав посилити санкції проти росії, щоби москва не була в змозі «створювати нову зброю з контрабандних компонентів», та надати Києву ракети дальнього радіуса дії, які дозволять Україні знищити пускові майданчики та командні центри.

IAR,Платформа X/Х.П.