Warsaw Security Forum: Україна потребує постійної підтримки Заходу
Учасники 10-го Варшавського безпекового форуму (ілюстраційне фото) PAP/Radek Pietruszka

Warsaw Security Forum: Україна потребує постійної підтримки Заходу

Британські військові під час 10-го Варшавського безпекового форуму, що стартував у столиці Польщі у вівторок, закликали збільшити військове виробництво, а також його швидкість, аби постійно підтримувати боротьбу України. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Україна потребує постійної підтримки Заходу. Про це заявили учасники відкритого у вівторок 10-го Варшавського безпекового форуму (Warsaw Security Forum). Щорічна дводенна зустріч, присвячена безпеці, зібрала у Варшаві політиків, експертів та журналістів, які займаються питаннями безпеки. Війна в Україні — одна з головних тем зустрічі.

Захід надсилає зброю та боєприпаси в Україну з початку російського вторгнення. Проте вже кілька місяців країни НАТО та командування Альянсу заявляють, що на європейських складах закінчуються запаси техніки.

Один із найважливіших генералів НАТО, голова Військового комітету Альянсу адмірал Роб Бауер заявив у Варшаві, що Україна не може залишитися без підтримки, а військові склади на Заході — без запасів:

«Військова промисловість має збільшити виробництво та збільшити його швидкість. Модель, яку ми маємо в наших ліберальних економіках, була адекватною протягом останніх 30 років, але вона більше не підходить, коли йде війна і є такий високий попит. Так було і під час пандемії з медичним обладнанням».

У свою чергу заступник міністра оборони Великої Британії Джеймс Гіппі наголосив, що підтримка України має бути постійною, оскільки це в інтересах європейської безпеки:

«Ми повинні підтримувати боротьбу України сьогодні, завтра і в наступні дні. Якщо ми зупинимося, це не означатиме, що путін припинить боротьбу. Навпаки, він може використати можливість для досягнення тих цілей, які він запланував».

Про необхідність збільшення військового виробництва найближчими днями на запланованій зустрічі в Брюсселі говоритимуть міністри оборони країн НАТО.

IAR/Т.А.