РФ веде дезінформаційну кампанію проти України в країнах Латинської Америки
Ілюстративне фото CC0 Domena publiczna/pxhere.com/pl/photo/918274

РФ веде дезінформаційну кампанію проти України в країнах Латинської Америки

За даними Державного департаменту США, російський уряд фінансує дезінформаційну кампанію по всій Латинській Америці для підриву підтримки України і «просування контенту проти США та НАТО». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Росія очолює і фінансує дезінформаційну кампанію в країнах Латинської Америки, спрямовану на підрив підтримки України і просування наративів проти США та НАТО, йдеться в повідомленні Державного департаменту США, опублікованому у вівторок, 7 листопада. Росія для досягнення своїх цілей використовує місцеві ЗМІ та впливових осіб.

У Держдепартаменті США зазначають, що російський уряд фінансує дезінформаційну кампанію по всій Латинській Америці і використовує у своїй кампанії латиноамериканські ЗМІ.

За даними американського зовнішньополітичного відомства, кампанія проводиться в більшості латиноамериканських країн, від Аргентини до Мексики, з метою «накачування пропаганди» через місцеві ЗМІ для підриву підтримки України і «просування контенту проти США та НАТО».

У скоординованій операції беруть участь три пов’язані з Кремлем компанії — Social Design Agency (SDA), Інститут розвитку Інтернету та структура з великим досвідом проведення кампаній впливу. Вони просувають у ЗМІ маніпульовану або неправдиву інформацію та наративи.

PAP/Д.Н.