Міністр сільського господарства Польщі: ми хочемо ліцензії на імпорт товарів з України
Ілюстративне фото CC0 Domena publiczna https://pxhere.com/pl/photo/769032

Міністр сільського господарства Польщі: ми хочемо ліцензії на імпорт товарів з України

Очільник міністерства сільського господарства повідомив в ефірі Першого каналу Польського радіо, що наразі ведуться переговори з Україною. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Міністр сільського господарства Польщі Чеслав Сєкєрський заявив, що уряд хоче, щоб торгівля сільськогосподарською продукцією з Україною ліцензувалася Києвом і водночас контролювалася польською стороною, щоб вона могла швидко реагувати у разі виникнення проблем. Очільник Міністерства сільського господарства повідомив в ефірі Першого каналу Польського радіо, що наразі ведуться переговори з Україною.

Чеслав Сєкєрський вважає, що до досягнення остаточної домовленості з Києвом польське ембарго на деякі українські сільськогосподарські продукти має бути збережене.

«Поки ми не налагодимо ці двосторонні відносини, з повною координацією також з Європейською комісією, тому що Європейська комісія відповідає за торгівлю в Європейському Союзі, за торговельні відносини з різними країнами. Тому саме ми не можемо зняти блокаду, зняти ембарго, але за межами ембарго знаходяться цукор, є м’ясо птиці, яйця, фрукти, тобто це ті сфери, які є чутливими», — сказав він.

Міністр додав, що з боку України є бажання досягти домовленості. Він зазначив, що ситуація на ринку зерна покращується завдяки тому, що чорноморський маршрут став більш ефективним.

Чеслав Сєкєрський також позитивно оцінив нещодавні протести фермерів ЄС, в тому числі в Польщі та Німеччині, оскільки міністр вважає, що вони посилюють позицію уряду в переговорах з Єврокомісією щодо аграрних проблем.

IAR/А.Л.