Проєкти ІТ-кластеру та Львівської обласної військової адміністрації

Проєкти ІТ-кластеру та Львівської обласної військової адміністрації

Львівський ІТ-кластер, спільно з Львівською військовою обласною адміністрацією сьогодні втілили проєкт модернізації для Повітряного командування «Захід» Повітряних Сил ЗСУ, представивши техніку для контролю західного контролю, а саме: інтерактивну систему онлайн-моніторингу, 3 безпілотники з оптичними камерами та 3 тепловізори. Загальна сума придбаної техніки становить близько 2 мільйонів гривень. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на блог кандидата наук із соціальних комунікацій, викладачки кафедри міжнародної інформації Національного університету “Львівська політехніка”, журналістки-блогерки, громадської діячки, волонтерки, бізнес-аналітика, комунікаційника, політтехнолога Марії Павлюх.

На брифінгу очільник області Максим Козицький розповів про проект «Guardian», який призначений для допомоги прикордонній службі України. Також він зазначив, що завдяки цим проєктам спостерігається швидке розкриття злочинів у Львівській області завдяки модерній функціональній системі. Модерна функціональна система також була використана для забезпечення дитячих шкіл і садків Львівщини якісним зв’язком в укриттях.

Модерна техніка служитиме у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України-Західний кордон, а безпілотними і теплові зори отримає сьомий Карпатський загін прикордонної служби України.