ПРОЄКТИ ІТ-КЛАСТЕРУ ТА ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ПРОЄКТИ ІТ-КЛАСТЕРУ ТА ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

Львівський ІТ-кластер, спільно з Львівською військовою обласною адміністрацією сьогодні втілили проєкт модернізації для Повітряного командування «Захід» Повітряних Сил ЗСУ, представивши техніку для контролю західного контролю, а саме: інтерактивну систему онлайн-моніторингу, 3 безпілотники з оптичними камерами та 3 тепловізори. Загальна сума придбаної техніки становить близько 2 мільйонів гривень.

На брифінгу очільник області Максим Козицький розповів про проект «Guardian», який призначений для допомоги прикордонній службі України. Також він зазначив, що завдяки цим проєктам спостерігається швидке розкриття злочинів у Львівській області завдяки модерній функціональній системі. Модерна функціональна система також була використана для забезпечення дитячих шкіл і садків Львівщини якісним зв’язком в укриттях.

Модерна техніка служитиме у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України-Західний кордон, а безпілотними і теплові зори отримає сьомий Карпатський загін прикордонної служби України.

 

Марія Павлюх

Кандидат наук із соціальних комунікацій, викладачка кафедри міжнародної інформації Національного університету "Львівська політехніка", журналістка-блогерка, громадська діячка, волонтерка, бізнес-аналітик, комунікаційник, політтехнолог