Великий потенціал і водночас загрози: у США запровадили нові положення щодо штучного інтелекту

Великий потенціал і водночас загрози: у США запровадили нові положення щодо штучного інтелекту

Урядові установи мають створити стандарти для гарантування безпеки штучного інтелекту та видати вказівки щодо маркування контенту, створеного штучним інтелектом. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Президент Сполучених Штатів Джозеф Байден підписав перший федеральний указ щодо штучного інтелекту. Метою нових положень є забезпечення розвитку штучного інтелекту та водночас захист прав споживачів і національної безпеки.

За словами кореспондента Польського радіо з Вашингтона Марека Валкуського, згідно з регламентом, який підписав Джо Байден, для розробників штучного інтелекту обов’язковим є ділитися з урядом результатами тестів безпеки. Урядові установи мають створити стандарти для гарантування безпеки штучного інтелекту та видати вказівки щодо маркування контенту, створеного штучним інтелектом. Ідея полягає в тому, щоб одержувачі могли відрізнити автентичну взаємодію від тих, які генерує програмне забезпечення. Представляючи регламент, американський лідер говорив про величезний потенціал штучного інтелекту, а також про загрози.

«Цей новаторський регламент є свідченням того, що для нас важливо: безпека, захист, довіра та відкритість», — наголосив Джо Байден.

Багато найбільших розробників технологій штучного інтелекту знаходяться у США. Серед них: Google, Meta, Microsoft і OpenAI. Ці компанії взяли на себе зобов’язання запровадити механізми безпеки при створенні нових моделей штучного інтелекту.

IAR/Х.П.