Прем'єр Великої Британії висловив надію на подальше зміцнення відносин з Польщею
Варшава, 19.12.2023 р. Прем’єр-міністр Дональд Туск під час прес-конференції після засідання уряду в Канцелярії прем’єр-міністра у Варшаві Foto: Pxhere/domena publiczna CC0 Domena publiczna

Прем’єр Великої Британії висловив надію на подальше зміцнення відносин з Польщею

Під час телефонної розмови Ріші Сунак та Дональд Туск обговорили вторгнення росії в Україну, зазначивши, що Велика Британія і Польща є двома найближчими партнерами і союзниками України. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак у телефонній розмові з очільником польського уряду Дональдом Туском висловив надію на подальше зміцнення відносин між двома країнами, в тому числі з питань безпеки в Європі, йдеться в релізі Даунінґ-стрит, опублікованому у вівторок, 19 грудня.

Повідомляється, що прем’єр-міністр Сунак розмовляв з прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском у вівторок ввечері, щоб привітати його з нещодавньою перемогою на виборах.

«Прем’єр-міністр висловив надію на тісну співпрацю з метою подальшого зміцнення відносин між Великою Британією і Польщею, які ґрунтуються на історичних і культурних зв’язках і зміцнюються спільними цінностями і пріоритетами», — йдеться в релізі.

«Лідери обговорили вторгнення росії в Україну, зазначивши, що Велика Британія і Польща є двома найближчими партнерами і союзниками України. Вони також привітали міцну двосторонню безпекову, оборонну та промислову співпрацю між Великою Британією та Польщею, домовившись продовжувати працювати разом для захисту нашої національної та загальноєвропейської безпеки і процвітання», — мовиться у повідомленні.

PAP/О.Т.