Росія глушить мобільний зв’язок на тимчасово окупованій Донеччині

Росія глушить мобільний зв’язок на тимчасово окупованій Донеччині

Це пов’язано з недовірою загарбників до місцевих мешканців. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

На тимчасово окупованих територіях (ТОТ) України росіяни глушать мобільний зв’язок, у зв’язку з тим, що не довіряють місцевим мешканцям. Про це пише Центр національного спротиву.

Як читаємо, ворог глушить мобільний зв’язок, зокрема, під час переміщення техніки рф, аби місцеві жителі не передавали Силам оборони інформацію у реальному часі.

«Це показово свідчить про рівень реальної підтримки окупації з боку місцевих на ТОТ», — зауважує Центр нацспротиву.

Водночас ініціатива інформує, що окупанти зазнають значних втрат на Мелітопольському напрямку, намагаючись наступати поблизу Роботиного. У зв’язку з цим цивільні лікарні на ТОТ Запорізької області переповнені російськими військовими.

Зазначається, що російські спецслужби побоюються витоку інформації про актуальний стан справ, тож вводять низку нових обмежень.

«На цьому тижні цивільному персоналу лікарень було під підпис доведено розпорядження про заборону використання таких сервісів: YouTube, Facebook, Instagram та VPN», — читаємо у публікації.

Як повідомляється, за порушення таких обмежень загарбники погрожують звільненням і притягненням до відповідальності безпосереднього керівника.

«Ще одна причина такої заборони — максимально виокремити персонал з незалежного від окупантів інформаційного простору. Окупаційні адміністрації вбачають значну загрозу для свого існування в умовах відсутності тотального контролю над тим, із яких джерел населення на даній території отримує інформацію», — підкреслює Центр нацспротиву.

Центр національного спротиву/Х.П.