У Президентському палаці триває складання урочистої присяги урядом Дональда Туска
Президент Республіки Польща Анджей Дуда і прем’єр-міністр Дональд Туск під час церемонії складання присяги кабінетом міністрів на чолі з Дональдом Туском у Президентському палаці, Варшава, Польща, 13.12.2023 PAP/Paweł Supernak

У Президентському палаці триває складання урочистої присяги урядом Дональда Туска

Одразу після цього новопризначений прем’єр вирушить до столиці Бельгії. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У Президентському палаці у Варшаві розпочалося приведення до присяги уряду Дональда Туска. Присягу перед президентом складатимуть прем’єр-міністр, віцепрем’єр-міністри та міністри.

Напередодні, ввечері 12 грудня, польський Сейм висловив вотум довіри уряду Дональда Туска. Очільника «Громадянської платформи» було обрано прем’єр-міністром у межах так званого другого конституційного кроку.

Свою першу закордонну поїздку на посаді прем’єр-міністра Туск здійснить до Брюсселя, де розпочинається саміт Європейський Союз — Західні Балкани. Засідання Європейської ради заплановане на 14 та 15 грудня.

Нагадаємо, що 12 грудня під програмної промови у Сеймі очільник нового уряду Польщі запевнив у непохитній підтримці України та розкритикував політиків, котрі заявляють про «втому» і «виснаження» від війни в Україні.

IAR/Х.П.