Курси польської мови в Познані

Курси польської мови в Познані

Центр польської мови та культури для іноземців Університету імені Адама Міцкевича в Познані запрошує на курси польської мови, організовані в рамках програми Національного агентства академічних обмінів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Monitor Wołyński.

Курси триватимуть із 22 липня до 11 серпня. До участі в них можуть зголошуватися студенти та викладачі закордонних університетів, які є іноземцями або мають подвійне громадянство (польське та громадянство іншої країни), для котрих польська мова не є рідною, які не навчаються, не працюють і не проживають у Польщі та які володіють польською або англійською мовою принаймні на рівні B1.

Прийом зголошень триватиме до 2 квітня. Кількість місць обмежена, тому важлива черговість подачі заявок. Центр розглядатиме їх частинами, а інформацію про результати надішле через місяць після заповнення реєстраційного формуляра.

До заявки потрібно додати рекомендаційний і мотиваційний листи з описом ваших досягнень (у науковій, освітній та академічній сферах), а також довідку про те, що ви студент або викладач.

Документи необхідно надсилати електронною поштою: [email protected].

Курси, включно з усіма дотичними заходами, проживанням і харчуванням, безкоштовні. Учасники покривають лише витрати на проїзд до Польщі й назад, а також на медичне страхування та транспортні витрати до країни проживання. Таке страхування обов’язкове, але його не потрібно купувати, якщо країна, громадянином якої є учасник курсу, має відповідну угоду з Польщею.

До обов’язків учасників курсів входять:

– відвідування мінімальної кількості занять, визначеної осередком, який організовує курс;

– участь у тестуваннях під час і після курсу, включаючи проходження онлайн-опитування протягом 14 днів із моменту його поширення, доступ до якого буде надано до закінчення курсу;

– взаємодія з організатором і лекторами для досягнення найкращого результату курсу;

– відповідальність за місце проживання, місця проведення занять та надані навчальні матеріали (для стаціонарних курсів).

Програма курсів:

– 45 годин занять (15 годин на тиждень) у групах відповідного рівня (учасники будуть розподілені по групах на основі даних, вказаних в анкеті, та результату онлайн-тесту, надісланого на електронну адресу кандидата);

– 30 годин занять із польської історії, літератури, культури та сучасності (наприклад, польська культура для початківців, комп’ютерні ігри, новітня література);

– численні майстер-класи (з журналістики, танців, театру, артикуляції), йога та практикуми з міжкультурної взаємодії, інтеграційні заходи (10 годин на тиждень);

– класичні пішохідні екскурсії з екскурсоводом по Познані та виїзди за межі міста.

Джерело: schoolpl.amu.edu.pl