11 листопада – День Незалежності Польщі. Як працюватимуть магазини?

11 листопада – День Незалежності Польщі. Як працюватимуть магазини?

Щорічно 11 листопада відзначають у Польщі відзначають День Незалежності. Саме в цей день у 1918 році Польща проголосила незалежність після 123 років перебування у складі імперій: Російської, Німецької та Австро-Угорської імперій. 11 листопада – державний вихідній. Тому у цей день усі державні установи, а також більшість магазинів та торгових центрів, будуть зачинені. Проте є певні винятки. Далі розповідаємо, як будуть працювати магазини у суботу, 11 листопада. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Наш Вибір.

Згідно з польським законодавством у неділі та державні свята більшість продуктових магазинів, великі мережі супермаркетів та торгові центри зачинені. Це правило стосується також тих  державних свят, які припадають на суботу. Відтак, у суботу, 11 листопада, супермаркети таких мереж як Biedronka, Stokrotka, Lidl, Aldi, Kaufland, Leclerc, Polomarket, Carrefour, Spar не працюватимуть. Зачиненими будуть також торгові центри та більшість інших магазинів. 

Працювати у неділі та свята можуть натомість маленькі приватні магазини, де рішення про вихід на роботу у вихідні та свята приймає власник. Серед мереж магазинів, 11 листопада можуть працювати:

Żabka: кожен власник франшизи самостійно визначає години роботи свого магазину. Але більшість магазинів зазвичай відкриті на свята та в неділі. Актуальний графік роботи можна перевірити на сайті мережі, в додатку або безпосередньо у магазинах.

Carrefour: напередодні (10 листопада) магазини цієї мережі працюють за звичним розкладом. Натомість 11 листопада гіпер- та супермаркети Carrefour будуть зачинені. Працювати можуть магазини Carrefour Express.

У суботу, 11 листопада, працюватимуть також Stokrotka Express, Groszek та Lewiatan

У державний вихідний також можуть працювати: заправки та магазини при них, аптеки, торгові точки біля цвинтарів, квіткові магазини, магазини сувенірів, кіоски, магазини на вокзалах та аеропортах, пекарні. 

Неділя, 12 листопада – не є торговою. Тому цього дня всі магазини також не працюватимуть.

Нагадуємо, що у 2023 році у Польщі заплановано всього 7 торгових неділь. Найближчі відбудуться 17 та 24 грудня.

А.В.

Джерело: TVN24