У варшавському аеропорту встановили поштомати для відправлення речей, заборонених для перевезення у ручній поклажі
Фото ілюстративне. Автор: Artur Tumasjan / Unsplash

У варшавському аеропорту встановили поштомати для відправлення речей, заборонених для перевезення у ручній поклажі

Компанія InPost, у співпраці з варшавським аеропортом імені Фридерика Шопена, встановила поштомати для речей, які не можуть бути допущені на борт літака у ручній поклажі. Завдяки такому нововведенню ці речі можна буде відправити до іншого поштомата у Польщі чи замовити адресне кур’єрське доставлення. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Наш Вибір.

Відтепер, якщо під час проходження перевірки ручного багажу виявиться, що у людини є предмети, які не можна взяти з собою на борт літака, то пасажир не мусить їх викидати у смітник, а може відправити  через поштомат InPost. Йдеться, наприклад, про рідини, аерозолі, гелі та парфуми розміщені в місткостях більших ніж 100 мл, складані ножі та інші речі.

Такі предмети буде поміщено працівником служби безпеки в пакет із застібкою та належним чином заклеєно. Опісля, пасажир повинен купити послугу Fast Track (39 злотих) і скористатися «швидким проходом» у зоні E, адже саме там знаходиться поштомат. Далі особа має запакувати предмет у картонну коробку та помістити його у комірку поштомата InPost. Оформлення та відправлення посилки відбувається через мобільний додаток InPost, а вартість відправлення становить від 10 злотих. Після надання посилки пасажир пройде контроль безпеки вже у зоні Fast Track.

Зауважимо, що пакунки в аеропорту імені Фридерика Шопена можна відправити лише по території Польщі до іншого поштомату або замовити адресне кур’єрське доставлення.

Процес пакування та надсилання предметів повністю контролюється службою безпеки аеропорту. Пасажири можуть відправити лише ті речі, які є безпечні і не несуть загрози оточенню.

Фото: фейсбук-сторінка Lotnisko Chopina

Встановленню поштоматів передували соціологічні дослідження, котрі показали, що «62% пасажирів, котрі вилітають з аеропорту імені Фридерика Шопена, є зацікавлені можливістю відправити поштоматом предмети, котрі б не були пропущені службою безпеки аеропорту» – пише Rzeczpospolita.

InPost – польський приватний поштовий оператор із головним офісом у Кракові. Компанія володіє найбільшою у Польщі мережею поштоматів. У грудні 2021 року оператор обслуговував понад 16 000 поштоматів по всій території Польщі. Очільником фірми є Рафал Бжоска, котрий 24 серпня 2023 року, з нагоди святкування Дня Незалежності України, отримав нагороду Stand with Ukraine – спеціальну відзнаку для поляків, які підтримують Україну та українців у війні з Росією. 

 Дмитро Димидюк

Джерело: Lotnisko Chopina, Rzeczpospolita