У Брюсселі розпочалася зустріч міністрів оборони НАТО
Міністр оборони України Олексій Резніков (праворуч) прибув на засідання Ради міністрів оборони НАТО в штаб-квартирі Організації Північноатлантичного договору (НАТО) в Брюсселі, 15 червня 2023 року. PAP/EPA/OLIVIER MATTHYS

У Брюсселі розпочалася зустріч міністрів оборони НАТО

Генеральний секретар НАТО очікує подальших рішень щодо переозброєння України. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Генеральний секретар НАТО очікує подальших рішень щодо переозброєння України.

Про це Єнс Столтенберґ заявив перед початком зустрічі міністрів оборони Північноатлантичного альянсу в Брюсселі. Їй передуватиме засідання контактної групи за участю близько 50 країн на чолі зі США. Детальніше про це розповіла кореспондентка Польського радіо Беата Пломецька.

«Про раніше надану Україні техніку генсек НАТО говорив: “Підтримка союзників, надана раніше, змінювала перебіг події на полі бою”. Єнс Столтенберґ вказав на успіхи початкового етапу контрнаступу і визволення території з російської окупації. Наступна тема на зустрічі очільників оборони — зміцнення обороноздатності союзу, в рамках підготовки до саміту, який відбудеться наступного місяця в Вільнюсі. “Ми матимемо нові регіональні плани та нову модель сил НАТО з новою структурою”, — додав очільник НАТО. Також сьогодні очільники оборони країн будуть розмовляти з представниками виготовлення зброї, щодо збільшення продукції. Також говоритимуть про новий штаб НАТО, щодо безпеки морської інфраструктури», — розповіла кореспондентка Польського радіо. 

IAR/А.Л.