У Москві відбулася антипутінська демонстрація
EPA/MAXIM SHIPENKOV

У Москві відбулася антипутінська демонстрація

Учасники акції протесту підкреслювали, що, з одного боку, вони хотіли вшанувати пам’ять Боріса Нємцова, а з іншого – нагадати, що його ідеї й надалі живі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Тисячі прихильників опозиції під гаслами «Росія без Путіна», «Влада наша» і «Росія буде вільною» пройшли вулицями Москви. Демонстрацію було організовано, аби вшанувати пам’ять опозиціонера Боріса Нємцова, вбитого чотири роки тому.

За різними підрахунками, у маніфестації взяли участь від восьми до кільканадцяти тисяч людей. Учасники демонстрації наголошували, що Росія під керівництвом Владіміра Путіна йде у прірву. Вони критикували президента за мілітаристську політику, яка загрожує початком великої війни.

Одним з учасників демонстрації був історик Андрєй Зубов: «Число невдоволених людей зростає. І вимоги, починаючи від таких найбільш елементарних, як “Ми хочемо їсти”, “Ми хочемо зниження цін”, змінюються вимогами, як “Ми хочемо самоврядування”, “Ми хочемо демократії”. В мене враження, що вже зараз народ цілком може повернути владу собі».

Учасники акції протесту підкреслювали, що, з одного боку, вони хотіли вшанувати пам’ять Боріса Нємцова, а з іншого – нагадати, що його ідеї й надалі живі.

IAR/А.М.