НОВИЙ ФОРМАТ БІЗНЕС-СЕРЕДОВИЩА НА ЛЬВІВЩИНІ

НОВИЙ ФОРМАТ БІЗНЕС-СЕРЕДОВИЩА НА ЛЬВІВЩИНІ

Чи може бізнес бути дотепним? Адже бізнес-леді чи бізнесмени асоціюються у нашій уяві як люди, які завантажені та постійно заклопотані справами. 2 вересня 2022 року відбулася подія, яка зруйнували усталені стереотипи про бізнес-середовище Львова. Новий формат бізнес-подій і бізнес-зустрічей у формі жартівливого стендапу став успішним у львівської публіки.

Таким форматом займається Business Stand Up Agency, засновницею якої є Наталія Слєпцова, а співзасновницею Наталія Дмитренко. За словами Наталії Слєпцової, особливий формат інтелігентного та інтелектуального гумору дуже потрібний у суспільстві, адже жанр стендапу стає дедалі популярним, тому одночасно зростає попит на зрілу аудиторію з хорошим почуттям гумору, а не примітивними жартами, від яких змучуєшся. 

Новий формат для підприємництва з’явився у 2019 році і, переживши пандемію, став затребуваним для публіки. Тому дедалі частіше підприємці намагаються виступити зі своїми «цікавими та веселими історіями». Згодом, бізнес-стендапи отримали благодійну основу, коли підприємці, ділячись власним досвідом під час виступів, збирали кошти на різні волонтерські, благодійні і суспільні потреби.

Благодійну акцію організували: Business Stand Up та львівський бізнес-клуб малого і середнього бізнесу West Ukrainian Business Club, яким керує талановитий підприємець і громадський діяч Олександр Магунь планували ще минулого року, проте реалізувати цю подію вдалося тільки тепер. Завдяки успішності заходу було зібрано 100000 грн і передано для ЗСУ. Партнерами заходу також виступили: Audi Центр Львів на Липинського,  YOKI Lviv, Вина Світу Львів, співорганізаторами Business Stand Up.

Ведучою події стала чарівна Наталка Слєпцова, яка розповіла про свій досвід перебування протягом кількох місяців у Львові і перехід на українську мову. Серед спікерів бізнес-стендапу виступили відомі львівські громадські діячі-підприємці: Ярослав Заблоцький, Леся Падучак, Степан Куйбіда, Ірина Снітинська, Тарас Жиравецький, Ростислав Вовк та Олексій Волошин. Відбувалася подія у центрі міста, ресторані Yoki. Вечір жартів та власного досвіду, де прекрасні дами і джентльмени розповідали свої історії, зарядив аудиторію позитивом і приємним настроєм.

Леся Падучак поділилася досвідом веденням «серйозного автомобільного бізнесу» серед жінок, а також важкими моментами під час воєнного стану, коли кожний день приносив невизначеність. Розрив шаблонів та розвінчання стереотипів про білявок-інтелектуалок, які не мають підприємницького хисту – тема виступу пані Лесі. Серед гумористичних моментів виступу – це бажання іноземних партнерів, з метою безпеки, ознайомитися із графіком повітряних тривог, що під час воєнного стану, взагалі є неможливою вимогою.

Не менш важливим виступом для присутніх стали спогади Степана Куйбіди – директора департаменту економічної політики Львівської обласної державної (військової) адміністрації, який поділився з присутніми жартівливими моментами про ту страшну ніч, коли почалося повномасштабне вторгнення і реакція місцевої влади, об’єднання громадських діячів, політиків, підприємців у перші хвилини великої війни. Молодий та успішний політик і підприємець, Степан Куйбіда, згадуючи паніку тієї ночі, намагався згадати анекдотичні випадки під час повномасштабного вторгнення.

Відомий львівський стоматолог Ярослав Заблоцький поділився власними санкціями щодо російський друзів, які підтримала війну в Україні. Джентльмен у червоному метелику, який перший в Україні, допомагає літнім українцям отримати чарівну посмішку і другу молодість, поділився враженнями про проблеми стоматології серед молодого покоління.

Ростислав Вовк розповів про те, як він із легковажної молодої людини, яка кожної ночі відвідує модні тусовки і нічні клуби, та не задається питаннями навчання чи завтрашнім днем, перетворився в успішного керівника і засновника бізнесу, пов’язаного з харчуванням кішок і собак. Ростислав згадав про різноманітні смішні історії роботи його команди.

Ірина Снітинська – засновниця «Аґрусу», що проводить навчання із ораторського мистецтва також поділилася жартівливими історіями зі своєї професійної діяльності. Відомо, що страх публічних виступів є другом страхом після страху смерті для людини, тому Ірина Снітинська неодноразово стикалася зі смішними історіями у своїй професійній діяльності.

Олексій Волошин поділився спогадами про відвідини п’ятизіркових готелів за кордоном та особливості сприйняття різними народами поняття «гостинності». Родзинкою виступу, О. Волошина стали спогади про закордонних арабських гостей, які через свої національні особливості, намагалися продемонструвати відкритість і подяку українським підприємцям, які ведуть готельний бізнес. Також О. Волошин зачитав переписку між відомим бізнесменом та покоївкою з приводу сервісу, що ще донедавна була популярним видом комунікації між клієнтами та персоналом європейських готелів.

Тарас Жиравецький, якого сьогодні називають українським доктором Хаусом і, який обіймає посаду радника львівського міського голови А. Садового, ділився анекдотичними історіями, пов’язаними із пандемією і її наслідками в Україні. Також Тарас Жиравецький як досвідчений лікар і вірусолог, запевнив присутніх, що новий штамп ковіду, який поширюється цієї осені має шанси стати останнім, і пандемія припиниться.

Закінчився вечір приємними побажаннями для ЗСУ і українського народу перемоги у війні, а усі зібрані кошти були передані для потреб української армії.

Марія Павлюх

Кандидат наук із соціальних комунікацій, викладачка кафедри міжнародної інформації Національного університету "Львівська політехніка", журналістка-блогерка, громадська діячка, волонтерка, бізнес-аналітик, комунікаційник, політтехнолог