Перебуваємо в знаменитому курортному місті Трускавці

Перебуваємо в знаменитому курортному місті Трускавці

Сьогодні, 29 серпня 2021 року з коллегами з Києва перебуваємо в знаменитому курортному місті Трускавці.
Саме тут, рівно 90 років тому в 19.30 трагічно завершив свій земний шлях знаний речник польсько-українського порозуміння, Соратник Пілсудського і Петлюри, ідеолог і керівник Прометейського руху боротьби за визволення поневолених Росією народів Тадеуш Голувко (15.09.1889р. – 29.08.1931р.).
Пансіонату Сестер Василіянок по вул.Стебницькій 11, де в кімнаті №5 на першому/нульовому поверсі відбулась ця драматична смерть вже не існує.
Залишились тільки залишки фундаменту будинку. Але я переконаний, що пам’ять про Тадеуша Голувко буде вічно існувати для тих кому не байдужі дружні, щирі і партнерські відносини між нашими братніми народами.
Чомусь на згадку приходить два афоризми про історію:
1. «Історія – скарбниця наших діянь, свідок минулого,приклад і повчання для сьогодення,застереження для майбутнього» М.Сервантес;
2. «Історія – занадто серйозна справа, щоб довіряти її історикам» Й.Маклеод
А наразі готуємось до завтрашніх заходів з вшанування пам’яті Тадеуша Голувко і занурюємось в чарівну атмосферу сучасного і дуже гостинного Трускавця.
Олег Дубіш

Голова Правління БО «Благодійний фонд Польсько-Українського партнерства», Голова Ради Польсько-Української Господарчої Палати