Дані з реєстраційного посвідчення у Вашому смартфоні

Дані з реєстраційного посвідчення у Вашому смартфоні

Програма mObywatel отримала ще одну послугу — mPojazd показує дані з реєстраційного посвідчення, картки транспортного засобу та інформацію про поточний поліс ОС. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

— Міністерство оцифрування (Ministerstwo Cyfryzacji) розширює додаток, який називається mObywatel. Його мета — зробити адміністративні послуги максимально наближеними до громадян, тобто доступними на смартфоні”, — сказав Марек Загорський, міністр оцифровування під час прес-конференції минулого тижня. Понад 3,6 мільйонів поляків  можуть завантажити безкоштовний додаток mObywatel з розширеною службою mPojazd.

— Ця послуга є відображенням, розширенням таких функціональних можливостей, які покладені на реєстраційне свідоцтво і документ, що підтверджує поліс ОС”, — сказав міністр Загорський.

У той же час він нагадав, що з 1 жовтня 2018 р. документи на автомобіль більше не треба брати з собою, оскільки всі дані на власників авто є в базах даних поліції.

— У ситуації, коли трапляється дорожньо-транспортна подія, ми можемо показати учасникам документи на смарфоні, це скоротить або усуне необхідність чекати відповідних послуг” — додає міністр.

Усі власники або співвласники транспортних засобів, тобто ті, які зареєстровані в Центральному реєстрі транспортних засобів (CEP) як власники автомобілів, мотоциклів, скутерів тощо, можуть користуватися послугою mPojazd. Послуга mPojazd доступна всім власникам смартфонів з Android (6.0) і вище.

Незабаром почнеться робота з створення відповідного модуля для додатків iOS. Коли це станеться, міністр не хотів подати конкретну дату. У додатку не відображаються корпоративні автомобілі, кредити та лізинг. — Проблема в тому, що ми не можемо обмінюватися даними з власником.

Наступним кроком буде те, що власники транспортних засобів, наприклад лізингові компанії, зможуть забезпечити таку послугу, щоб збирати дані про осіб, що використовують орендовані транспортні засоби”, — додав Загорський.

Міністерство оцифрування разом з Міністерством інфраструктури готує так званий пакет дерегуляції для водіїв. Це юридичні зміни, які дозволять скасувати зобов’язання постійно носити при собі водійські права. Крім того в розробці ще одна послуга — власник у смартфоні зможе вказати перелік осіб, що мають право на керування транспортним засобам.

Робота над змінами є складною і досі триває, тому складно передчасно вказувати конкретну дату їх впровадження. В переліку mObywatel в даний час чотири послуги. На додаток до mPojazdem також пропонується m. Identity, який можна використовувати, наприклад, щоб отримувати зареєстровану пошту в поштовому відділенні, а також скрізь, де не потрібна традиційна пластикова ID-карта — наприклад, при створенні картки лояльності, при реєстрації послуг, таких як спортзали, магазини, медичні послуги, готельні послуги. Це також шкільна підготовка — цифрова версія шкільного ІД, що дає право на всі статутні знижки та знижки, а також подібну студентську легітимацію.

Джерело: Strefa Biznesu — Дані з реєстраційного посвідчення на смартфон