7423 гітаристів встановили світовий рекорд з виконання пісні Джимі Хендрікса

7423 гітаристів встановили світовий рекорд з виконання пісні Джимі Хендрікса

Цього року у Вроцлаві відбулося чергове побиття світового рекорду! Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

У середу, 1 травня 7423 гітаристів встановили у Вроцлаві новий світовий рекорд. Музиканти потрапили до Книги рекордів Гіннеса за наймасовіше виконання пісні «Hey Joe» Джимі Хендрікса.

Учасники заходу зібралися на площі Ринок у центрі міста. Аби стати учасником рекорду достатньо було мати гітару та знати п’ять основних акордів.

Фестиваль гітаристів «Майовка» у Вроцлаві відбувається 17 років поспіль. Його відвідують польські та закордонні музиканти. Вони виступають на великій сцені. Обов’язковою частиною фестивалю є гітарний флешмоб. Під час нього кожного разу учасники грають одну і ту ж пісню і намагаються побити свій попередній рекорд.

Вперше вони зібралися 2003-го. Тоді «Hey Joe» виконали 588 музикантів. 2016-го пісню зіграли 7356. А цього року кількість гітаристів 7423.

У сімнадцятій спробі побити рекорд Guinness Guitar, серед інших брали участь шеф найбільшого в світі гітарного оркестру Leszek Cichoński, Jennifer Batten, Stan Skibby, музиканти гурту Slade, Jussi „Amen” Sydänmaa з гурту Lordi, Leszek Możdżer, Egon Poka, учасники гурту Nocny Kochanek, Jacek Krzaklewski, Janusz „Yanina” Iwański, Krzysztof Misiak i Adam Palma.

Більше про захід можна прочитати на www.heyjoe.pl

Світлини: Jan Prochor