Амітаб Баччан, зірка Болівуду, приїхав до Вроцлава (фото)

Амітаб Баччан, зірка Болівуду, приїхав до Вроцлава (фото)

До Вроцлава приїхала легендарна зірка Боллівуда, актор, відомий з таких фільмів, як «Іноді сонце, іноді дощ» або «Великий Гетсбі» — Амітаб Баччан. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

За два дні свого перебування актор познайомився з Ольгою Токарчук, а також разом з жителями Вроцлава вшанував пам’ять свого батька, відомого поета Хариванша Рая Баччана.

Під час візиту до Вроцлава Амітаб Баччан був нагороджений медаллю «За заслуги для польської культури», однією з найважливіших польських нагород, що надається Міністром культури та національної спадщини.

Баччан — не лише актор і телевізійний продюсер, а й активіст і меценат. Церемонія відбулася в Вроцлавському університеті в Oratorium Marianum. Вона супроводжувалося презентацією традиційної індійської музики та поезії його батька.

У заході взяли участь майже 300 людей, у тому числі представники міністерства, міської та університетської влади, посол Республіки Індія у Варшаві та Почесний консул Індії в Польщі. Під час церемонії Баччан також був нагороджений медаллю «300-річчя Вроцлавського університету».

“Я буду радий повернутися до Вроцлава. Не тільки через повагу, яка була виявлена до мене та мого батька, але через шану, яку виявляли до моєї країни. Я пишаюся індійською кіноіндустрією. Я дуже сподіваюсь, що у нас буде можливість розвивати співпрацю між нашими країнами і в цій галузі. Я також хочу повернутися до кінопроекту про польських сиріт, які опікувались махараджей Джамом Сахебом Дігвіяй Сінджі під час Другої світової війни”, — сказав Баччан.

17 грудня, легенда Боллівуду також відвідав вроцлавську кіностудію CeTA та взяв участь у Вроцлавському Колядуванні, яке відбулося у Залі Століття.