Барком-Кажани наступний сезон проведе у польській Плюс Лізі
ВК Барком-Кажани

Барком-Кажани наступний сезон проведе у польській Плюс Лізі

Український клуб виступить у чемпіонаті Польщі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на sport.ua.

Наступного сезону «Барком-Кажани» виступатиме у чемпіонаті Польщі. Про це розповів наставник клубу Угіс Крастіньш.

– Чи правда, що наступного сезону цей український клуб має намір провести у польській «Плюс Лізі»?
– Так, правда. Практично всі питання щодо цього узгоджені. У Лізі виступатимуть 16 команд і одним із учасників буде «Барком-Кажани». Наскільки мені відомо, презентація українського клубу у Польщі має відбутися у липні. Тож одразу після чемпіонату світу перейду на цей турнір. Хоча я і зараз постійно підтримую зв’язок із тренерським штабом львів’ян, погоджуємо усі деталі навчально-тренувального процесу.

– А як бути із чемпіонатом України? У ньому Ви плануєте взяти участь?
– Керівництво нашого клубу працює і у цьому напрямі. Сподіваюся, що всі питання будуть узгоджені і цілком можливо ми візьмемо участь у фінальному етапі чемпіонату України.

– У багатьох любителів волейболу викликало здивування, що «Барком-Кажани» не з’явився до єврокубків сезону 2022/2023 років. Адже львівський клуб багато років поспіль репрезентував Україну на міжнародній арені. Чому так сталося?
– Ми подивилися календар ігор польської «Плюс Ліги» і дійшли висновку, що навантаження для гравців тут буде досить велике. Усі 15 суперників дуже хорошого високого рівня, прохідних ігор, як раніше було з чемпіонатом України, тут, звичайно, не буде. Тому вирішили цього сезону повністю зосередитися саме на чемпіонаті Польщі. А далі вже подивимося, як усе буде і потім прийматимемо інші рішення.

Повністю інтерв’ю Угіса Крастіньша тут.