Більше 6 млн злотих виділено на реконструкцію історичних пам’яток Вроцлава у 2018 році
https://inpoland.net.pl/wp-content/uploads/2018/01/imgonline-com-ua-Resize-OVRpscFGNM-660x365.jpg

Більше 6 млн злотих виділено на реконструкцію історичних пам’яток Вроцлава у 2018 році

У вівторок відбулася церемонія передачі гранту угод з реконструкції історичних пам’яток Вроцлава в 2018 році. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на InPoland.

У вівторок, 15.05 відбулася церемонія передачі гранту угод з реконструкції історичних пам’яток Вроцлава в 2018 році. Дійство відбулося у приміщенні синагоги під Білим Лелекою. Гранти на загальну суму близько 6 мільйонів злотих від міського бюджету на ціль консервації історичної спадщини в 2018 році отримали 44 неурядові організації.

Ці кошти були призначені, серед іншого, на наступний етап реконструкції фасаду костелу св. Войцєха, реновацію вітражів у костелі Євангелічно-Аугсбургському, відновлення історичних приміщень Синагоги під Білим Лелекою і ремонтні роботи лож професорів в Аулі Леопольдина, продовження реконструкцій ініційованих в 2016 році з ревіталізації Fortu Piechoty, що на вул. Пельчинській (ul. Pełczyńskiej). Кошти підуть, також, на технічне обслуговування та ремонт внутрішньої частини трамваю Баба Яга 1925 року випуску, аварійний ремонт фасаду костелу святої Анни (XIV століття), збереження та реставраційні роботи на пам’ятнику св. Яна Непомуцена і огорожі пам’ятника Богоматері з немовлям перед костелом св. Мавриція у Вроцлаві, ремонт фасаду костелу Археангела Михаїла у Вроцлаві, реконструкція інтер’єру костелу св. Станіслава, Дороти і Вацлава, обслуговування та відновлення парового буксира Nadbor 2018 року.

В ході зустрічі муніципальний консерватор пам’ятників Агата Хмельовська також представила роботи, які були зроблені в 2017 році.

– У зв’язку з тим, що місто послідовно виділяє кошти для захисту і збереження пам’яток, протягом декількох років вдалося зробити багато роботи, як в сфері реконструкції монументальних святинь, а також в будівлях або в незвичайних місцях, таких як історичні бари або трамваї. Матеріальна підтримка цієї діяльності є значущою, тому що пам’ятники є гордістю і силою Вроцлава, історичною спадщиною міста, який ми хочемо передати наступному поколінню в хорошому стані”, – сказав віце-президент Вроцлава Адам Грех.