Через коронавірус цьогоріч Польща гостро відчує брак української робочої сили

Через коронавірус цьогоріч Польща гостро відчує брак української робочої сили

На сьогоднішній час, за даними українського посольства в Польщі, понад 10 000 українців повернулося до України. Це не могло не позначитися на польському бізнесі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

За даними аналітичного центру компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal, Польщу покинуло близько 12% українських трудових мігрантів. Дефіцит працівників відчули харчові промисловості та логістичні компанії. До слова, це — ті галузі, які під час пандемії користуються широкою популярністю. Також про нестачу робочих рук повідомили польські фермери та будівельники.

Томаш Богдевич, генеральний директор компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal, заявив: «Польські підприємства потребують робочої сили. Відтік українців значно уповільнить темпи роботи,тому ми активно рекрутуємо українців, які залишаються в Польщі.

Ті, хто виїхав з Польщі, але має намір повернутися назад, можуть це зробити. Але вони повинні пройти обов’язковий карантин, введений владою Польщі».

До слова, Gremi Personal — одна з перших компаній, як за свій рахунок відкрила карантинні центри, що знаходяться у Лодзі та Гданську.