Через страйк частина польських школярів не здала матури?

Через страйк частина польських школярів не здала матури?

Цього року чимала частина учнів із польських шкіл не здала іспити на атестат зрілості. Саме тому вони будуть відправлені на повторний навчальний рік. Причиною невдачі вважають страйк вчителів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Навчальний рік для учнів старших класів закінчився 26 квітня. З 27 квітня страйк викладачів призупинено на 19 днів.

Не зважаючи на те, що в усіх школах вдалося виконати класифікацію випускників, деякі студенти не були допущені до іспитів, оскільки через страйк вчителів вони не змогли покращити свої оцінки. Тому їм доведеться залишитися на повторний рік навчання.

Рішення про призупинення страйку було прийняте саме в інтересах студентів, адже проводити іспити повинен все ж той вчитель, який навчав учня, а не постороння особа — наприклад, директор школи чи будь-який інший орган.

Наразі ще немає точних підрахунків, який саме відсоток школярів не склали іспитів. Однак є підстави вважати, що не страйк став причиною того, що хтось “завалив” іспити. Адже оцінка успішності школяра не залежала лише від останніх місяців навчання, а формувалась протягом трьох останніх років.