Чергова депортація українця в Польщі: працедавець заплатить 30 тисяч злотих

Чергова депортація українця в Польщі: працедавець заплатить 30 тисяч злотих

30-річний чоловік надавав нелегальні транспортні послуги в м. Ольштин. Окрім цього, українець залишився в Польщі без належного дозволу. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Чоловіка зобов’язали повернутися до України. А роботодавцю, на якого працював наш земляк, загрожує до 30 тисяч злотих штрафу — за нелегальне працевлаштування.

Затримання відбулося 7 грудня. — Співробітники прикордонного посту в Ольштині провели спільну діяльність з працівниками воєводської інспекції автомобільного транспорту, Національної податкової адміністрації та правоохоронцями з міського штабу в Ольштині, — розповідає прес-речник відділу прикордонної служби Вармінсько-Мазурського регіону Мирослава Александрович.

Поліцейські затримала громадянина України, який працював незаконно. 30-річного чоловіка спіймали “на гарячому” — під час незаконного перевезення пасажирів в Ольштині, — зазначає se.pl.

— Чоловік перевозив людей, використовуючи мобільний додаток. З’ясувалося, що роботодавець із Сілезького воєводства працевлаштував іноземця без необхідного дозволу на роботу — інформує Мирослава Александрович. У зв’язку з цим іноземця депортували. Власник компанії нестиме відповідальність у суді за доручення роботи громадянину України всупереч регламенту.