Чергове масове «замінування» у Вроцлаві

Чергове масове «замінування» у Вроцлаві

В столиці Нижньої Сілезії стають щораз частішими фальшиві сигнали про встановлення вибухових пристроїв у місцях із значним скупченням людей. Минулого тижня було на певний час дезорганізовано роботу Нижньосілезького Воєводського Управління. Вибухівки тоді не виявили. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

А вчора, у понеділок 28 січня, у Вроцлаві довелося перевіряти кілька об’єктів. Не встановлена наразі особа повідомила, що закладено вибухівку в податкових відділеннях, працівників одного з яких було евакуйовано. Небезпечних предметів і цього разу, на щастя, не виявили. Але хвилювань і праці було багато.

У понеділок, прибл. о 10:00 працівники двох Вроцлавських податкових інспекцій — Першої податкової служби на вулиці Климаса та Вроцлавського управління податкової служби на вулиці Пілсудського (Pierwszego Urzędu Skarbowego na ulicy Klimasa i Urzędu Skarbowego Wrocław – Śródmieście na Piłsudskiego) — отримали повідомлення про те, що там розміщений заряд вибухової речовини.

На місце виклику прибули підрозділи поліції та пожежні дружини. Як повідомив сержант Даріуш Райський з поліції Вроцлава, близько 130 осіб були евакуйовані з податкової служби, що на вул. Пілсудського.

Подібні електронні листи з погрозами замінування отримали в податкових службах Нижнього Сілезії в інших містах. Як повідомила Марта Тарновська, прес-секретар Палати податкової адміністрації у Вроцлаві, зміст усіх електронних листів однаковий — було написано, що в будівлі є бомба, яка вибухне.

Що стосується недавнього «мінування» Воєводського ужонду, то правоохоронці все ще встановлюють особу зловмисника.

Зараз вирішується питання про відкриття кримінального провадження за фактом неправдивого повідомлення про загрозу безпеці громадян.