Четверта ракетка світу висловила підтримку Україні – приголомшливий вчинок тенісистки
Іга Свьонтек / фото з відкритих джерел

Четверта ракетка світу висловила підтримку Україні – приголомшливий вчинок тенісистки

Польська тенісистка Іга Свьонтек прокоментувала війну в Україні, яку розпочав путінський режим. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Спорт 24.

“Я проти цієї війни та страждань безневинних людей. Я хочу продемонструвати, нехай і символічно, свою солідарність з Україною, тому свої матчі в Індіан-Веллс я гратиму зі стрічкою кольорів українського прапора. Якщо інші гравці висловлять бажання підтримати Україну цим символічним жестом, ми приготували багато стрічок і можемо дати їх вам.

Мені всього 20 років, у мене не такий великий життєвий досвід, тому я не робитиму вигляду, що точно знаю, як допомагати в умовах війни. Я знаю, що варто підтримувати такі організації, як Polish Humanitarian Action або Польський Червоний Хрест та інші, які організовано допомагають та підтримують людей. Я захоплююся силою та мужністю українців та пишаюся поляками, які надають величезну допомогу українцям, відкривають їм свої будинки та підтримують біженців на кордонах.

Як спортсмен та полька хочу висловити солідарність із українськими тенісистами. Я бачила, що їхні попередні матчі давалися їм непросто, але водночас вони були дуже важливими. Я також вважаю, що важливо робити свою роботу – грати в теніс. Коли ми граємо та коли виграємо, люди можуть почути нас. Коли ми граємо, ми спілкуємося зі ЗМІ з усього світу. Те, що ми говоримо, важливе для наших уболівальників, і це величезний привілей та відповідальність”, – написала Свьонтек вInstagram.