Дедалі більше українців перетинає польський кордон. Який пункт пропуску найпопулярніший?

Дедалі більше українців перетинає польський кордон. Який пункт пропуску найпопулярніший?

Кількість мандрівників, які перетинають польсько-український кордон на Підкарпатті, зросла на три відсотки. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

У першій половині цього року польсько-український кордон перетнули 5,87 мільйона людей. А це — на 155 тисяч більше, ніж за перше півріччя 2018 року.

Цікаво, що 85 відсотків мандрівників, що перевіряються на польсько-українському кордоні Підкарпатського воєводства, є іноземцями. Хоча прикордонна служба не надає статистику, розбиту за нацією іноземців, відомо, що значну частину з них складають українці.
У першій половині 2019 року порівняно з аналогічним періодом 2018 року кількість відправлених до регіону поляків зменшилась майже на 70 тисяч, тобто на 8 відсотків.

У той же час кількість зареєстрованих іноземців зросла на 4 відсотки, тобто понад 200 тисяч, — повідомляє nowiny24.pl.

«Медика» — це поки що найпопулярніший прикордонний перехід у Підкарпатському воєводстві. Переправа в Корчові, незважаючи на те, що новіша та розташована на автомагістралі А4 від Німеччини, за кількістю зареєстрованих людей досі не може навіть наблизитися до Медики. З чого це випливає? Не зважаючи на те, що в Польщі доступ до прикордонного переходу відбувається в комфортних умовах на автошляху, з української сторони можливості подорожі на автомобілі, наприклад до Львова, значно гірші. Шлях від Медики до Львова значно кращий.

У Медиці за перші шість місяців цього року кордон перетнуло 2,48 мільйона людей, 1,8 мільйона — в Корчові, 728 тисяч — у Будомежі, 541 тисяча — у Кросцєнько. Проїзди в Верхраті не користувались популярністю — тут заїхало трохи більше тисячі мандрівників, а кордон у Мальховіце поблизу Перемишля перетнуло всього лиш 933 людини.