Декілька тонн подарунків від вроцлав’ян сьогодні відправили до Львова: як це було? (+ФОТО)

Декілька тонн подарунків від вроцлав’ян сьогодні відправили до Львова: як це було? (+ФОТО)

Вже всьоме у Вроцлаві проходить акція «Paczka dla Lwowiaka», завдяки якій мешканці Львова отримають ряд необхідних речей ще перед Різдвом. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Журналісти були сьогодні присутні на цій акції, тож розповідаємо, як все було.

Це — акція, в рамках якої вроцлав’яни з добрими серцями, надають благодійну допомогу львів’янам польського походження. Сьогодні, 4 грудня, о 13:30 год. виїхала вантажівка з подарунками з Вроцлава до Львова. На цій зустрічі був присутній мер міста Вроцлав Яцек Сутрік, який власноруч допомагав вантажити подарунки.

В ході акції вдалося зібрати продукти харчування, засоби догляду, засоби для чищення та дезінфікуючі засоби, а також різні іграшки і солодощі. Яку саме кількість подарунків вдалося зібрати, організатори поки що не можуть точно сказати. За попередніми даними це — кілька тонн.

Зібрані товари будуть передані вихованцям домашнього хоспісу при Львівському соборі, Будинку милосердя для літніх в Брюховичах і нужденним сім’ям з Львова та інших міст.

Також до 15 грудня ви можете зробити пожертвування на рахунок Фонду Св. Ядвіги з позначкою «Pomoc Lwów» (номер рахунку 49 1020 5242 0000 2902 0118 0504, Фонд Св. Ядвіги, площа Сташица 4, 50-221 Вроцлав).

Організаторами проекту є Фонд Св. Ядвіги, Митрополитська вища духовна семінарія у Вроцлаві, Вроцлавський центр соціального розвитку, Нижньосілезький регіон NSZZ «Солідарність», Вроцлавська ратуша і муніципальна поліція, які беруть активну участь в зборі пожертвувань. Акція відбувалася під патронатом мера міста Вроцлав Яцека Сутрика.

Великий вклад зробили школи і садки Вроцлава. Незважаючи на складну ситуацію через пандемію і дистанційне навчання, діти і молодь взяли активну участь в зборі подарунків.