Детальне пояснення нових засад карантину: чи можна виходити на прогулянку, скільки осіб може перебувати в магазині та чи обов’язково мати рукавички?

Детальне пояснення нових засад карантину: чи можна виходити на прогулянку, скільки осіб може перебувати в магазині та чи обов’язково мати рукавички?

Уряд в Польщі ввів додаткові обмеження у зв’язку з коронавірусною епідемією. Тож ми відповідаємо на найважливіші запитання та пояснюємо нові правила. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

?В магазині — 7 кас. Чи означає це, що одночасно тут може перебувати 21 людина, включаючи працівників?

Ні. Принцип «максимум у 3 рази більше людей, ніж кас» поширюється лише на клієнтів певного магазину чи пункту обслуговування. Тому в даному випадку в маркеті може бути 21 людина плюс співробітники.

?Якщо в магазині є 4 каси, але лише 3 з них працюють, це означає, що в моєму магазині може бути максимум 9 осіб? Чи 12?

У цьому випадку в магазині може бути максимум 12 людей (плюс працівники). Кількість усіх касових апаратів завжди враховується при розрахунку — включаючи закриті на даний момент.

?Чи зможуть люди, які не досягли 65 років, зайти в магазин між 10:00 та 12:00 год.?

Ні. З 10:00 до 12:00 год. магазини та пункти обслуговування можуть приймати та обслуговувати лише людей, яким виповнилося 65 років.

?Чи зобов’язані магазини видавати покупцям одноразові рукавички?

Так. Магазини та супермаркети надаватимуть своїм клієнтам поліетиленові рукавички. Проте уряд зазначає, що з 2-го квітня кожна особа в Польщі повинна мати при собі свої одноразові рукавички.

?Чи може 16-річний підліток самостійно вийти на вулицю без супроводу дорослих?

Ні. Кожна неповнолітня особа має можливість вийти на вулицю тільки в супроводі дорослих родичів.

?Чи можна вийти до лісу чи поїхати туди на велосипеді?

Теоретично — так. Проте, як показує практика, зараз ліс став місцем скупчення людей, а їх потрібно уникати.

?Чи можна вийти на прогулянку до парку, якщо там не буде людей?

Ні. Уряд вводить повну заборону на пересування в парках, бульварах, ботанічних та зоологічних садів.

?Чи можуть дві людини плюс водій їхати в таксі?

Так. Обмеження не поширюються на легкові автомобілі.

?Чи можу вийти на прогулянку?

Проведення часу на свіжому повітрі повинно бути зведено до мінімуму. Виходити на вулицю дозволено лише у вкрай необхідних випадках.

?Якщо хтось виконує косметичні процедури вдома (манікюр, зачіска, тату, пірсинг і т.п.) / з виїздом до замовника, чи може він продовжувати працювати?

Всі перукарні, татуажні та пірсинг-салони закриваються без винятку. Не можна також надавати ці послуги поза салонами, наприклад, вдома.

?Чи можна ночувати у готелях?

Це можуть робити тільки особи, які перебувають в іншому місті у зв’язку з виконанням своєї професійної діяльності (наприклад, будівельники) або діловими завданнями.