Добрі новини: як на практиці виглядає допомога підприємцям під час коронавірусу в Польщі

Добрі новини: як на практиці виглядає допомога підприємцям під час коронавірусу в Польщі

Пані Йоланта була вимушена закрити свій квітковий магазин ще три тижні тому. Зараз прийшов час платити за оренду приміщення. Жінка була готова до найгіршого, проте… Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

— Я зустрілася з власником. Коли він передав мені рахунок, я була просто шокована, — каже жінка. На рахунку було «один злотий». Фото фактури в одній із соціальних мереж опублікувала Kwiaciarnia Maciejka з Остроди (Вармінсько-Мазурське воєводство).

Власниця магазину Йоланта Ягодзіньська каже в інтерв’ю tvn24.pl, що їй довелося закрити магазин понад три тижні тому. У суботу вона зустрілася з п. Мирославом, власником приміщення, щоб врегулювати плату за оренду. Жінка зазначила, що була вражена, адже на рахунку було вказана сума у розмірі всього лиш один злотий. До слова, схожу фактуру отримала ще одна пані, котра орендувала приміщення в тому ж будинку для солярію.

— Я прийняв таке рішення, аби бути солідарним, щоб дати їм вижити. Ці пані повинні були закрити свої магазини, вони не можуть працювати, у них немає грошового потоку, за що вони повинні платити? — пояснює пан Мирослав.

Він додав, що хоче, щоб жінки “втримали” свій бізнес, незважаючи на складні часи. — Звідси символічний рахунок, — каже він.