Домагався студенток: у Легниці декан відомого навчального закладу потрапив у гучний секс-скандал

Домагався студенток: у Легниці декан відомого навчального закладу потрапив у гучний секс-скандал

Прокуратура звинуватила колишнього декана в сексуальному насильстві над студентками. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Окружна прокуратура у Легниці звинуватила колишнього викладача місцевої Державної вищої професійної школи імені Вітелона Ярослава Г. у сексуальному насильстві над шістьма студентками цього навального закладу.

Декан “приставав” до студенток?

Так, Ярослав Г., будучи деканом одного з факультетів, обіцяв студенткам в обмін на послуги інтимного характеру платити за гуртожиток, влаштувати на роботу, вирішити проблеми з навчанням тощо.

— Звинувачення проти колишнього викладача стосуються подій у 2015 — 2017 роках”, — повідомила в понеділок (28.01) прес-секретар окружної прокуратури у Легниці Лідія Ткачишин.

Прокуратура звинувачує Г. у тому, що працюючи деканом, зловживав відносинами, що виходили поза меж «викладач — студент», шляхом шантажу змушував студенток до сексуальних актів.

За словами однієї з випускниць, Ярослав Г. обіцяв їй, що буде «кришувати» і влаштує на роботу після закінчення навчання, а під час особистої зустрічі торкався її, цілував груди і вухо.

При цьому інші випускниці стверджують, що в деяких випадках професор відверто пропонував секс.

Жертвами Г. стали студентки галузі екстреної медицини, оскільки Ярослав Г. був у той час деканом факультету медичних наук і фізичної культури коледжу в Легниці і проводив багато занять зі студентами.

Деякі дівчата також зізналися, що не заявляли про сексуальні домагання зі сторони колишнього декана в правоохоронні органи через сором, страх втратити роботу або бути відрахованими з навчання.

— Аморальна поведінка обвинуваченого, описана потерпілими, мала місце під час іспитів і заліків. Згідно з твердженнями фахівців поведінка обвинуваченого щодо потерпілих студенток була явно сексуального характеру і являла собою сексуальну діяльність, окрім статевого акту”, — сказав прокурор Ткачишин.

Колишній викладач не визнав себе винним і відмовився давати пояснення. Якщо його провину буде доведено в суді, колишньому декану загрожує ув’язнення терміном до трьох років.

Державна вища професійно-технічна школа в Легниці (Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Legnicy) є одним з найбільших навальних закладів цього типу в країні. Тут працюють кілька сотень академічних викладачів. Декан медичного факультету, який за професією є лікарем, багато років працював в даному навчальному закладі. Раніше на нього не поступало скарг.

Кілька років тому подібні звинувачення було висунуто в адрес викладача англійської мови, а за сумісництвом міського радника. Тоді, про сексуальні домагання повідомили четверо студенток. Доказами були аудіо записи. Прокуратура розслідувала дану справу і остаточно припинила провадження. Слідчі дійшли висновку, що викладач не вчинив злочину, а лише вів себе аморально.