Греко-католики святкують 100 років Люблінського католицького університету
http://external.polskieradio.pl/files/9fbf0697-78a4-4293-b209-6d7a624c8f19.file

Греко-католики святкують 100 років Люблінського католицького університету

Отець Батрух: «Коли наша Церква була позбавлена правосуб’єктності, це саме Люблінський католицький університет був тим місцем, де ми могли навчатися». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Вісім працівників Люблінського католицького університету отримали відзнаки святих Кирила і Мефодія. Почесні нагороди вперше вручено заслуженим для Греко-католицької Церкви.

Як наголосив парох греко-католицької парафії у Любліні і голова Фонду духовної культури пограниччя отець Стефан Батрух, Люблінський католицький університет – це лабораторія, де ми вивчаємо єдність у різноманітності:

«Коли наша Церква була позбавлена правосуб’єктності, це саме Люблінський католицький університет був тим місцем, де ми могли навчатися. Ми вдячні тим, хто не є зв’язаний з Греко-католицькою Церквою, а займається темами, які для нас дуже важливі», – підкреслив отець Батрух.

Одним із заслужених є доктор габілітований Анджей Ґіль, який проводить дослідження з історії та культури Греко-католицької Церкви.

Церемонія нагородження відбулася в селі Домбровіца неподалік Любліна і розпочала дводенні святкування 100-річчя створення Люблінського католицького універсиету за участю представників Греко-католицької Церкви.

Сьогодні звання почесного доктора Українського католицького університету оримає отець професор Францішек Ґренюк.

IAR/Л.І.