Групова бійка за участю громадян України у Варшаві

Групова бійка за участю громадян України у Варшаві

У четвер, 2 травня троє громадян України напали на чоловіка на Dworcu Zachodnim у Варшаві. Потерпілий отримав чисельні травми, а також втратив свій гаманець. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

На термін три місяці суд заарештував трьох громадян України, які напали на 28-річного поляка на Західному вокзалі у столиці, а потім забрали гаманець з грошима та сумку з документами та телефоном. Того ж дня українці були затримані співробітниками поліції з відділення в Охоті (komendy na Ochocie).

Інцидент стався на Західному вокзалі (Dworca Zachodniego). Згідно з повідомленням постраждалого, коли він курив сигарету, до нього підійшов чоловік і попросив цигарку. Потерпілий відмовився позичити сигарету і через деякий час до нього підійшли 3 осіб, серед яких був і той чоловік, що раніше просив сигарету. Після короткої розмови, 28-річний чоловік отримав удар в спину та в голову і впав на землю.

Зловмисники завдали жертві удари по всьому тілу, потім взяли гаманець в якому були гроші та сумку з документами і мобільний телефон. Відразу після інциденту громадяни України втекли, залишивши 28-річного потерпілого лежати на землі.

Офіцери поліції з відділу по боротьбі зі злочинністю у Варшаві прибули на місце інциденту та детально опитали потерпілого. В тракті розмови 28-річний чоловік, побачивши неподалік свого нападника — на відстані 50 метрів, сказав, що «ось він — один із злочинців». Особа при вигляді поліцейських і потерпілого обернулася і почала тікати. Після короткої погоні поліцейські таки затримали втікача. Ним виявився 22-річний громадянин України. Чоловік був затриманий і доставлений у відділення поліції в Охоті, де зізнався у скоєному злочині.

Через кілька годин на Західному залізничному вокзалі було затримано ще двох злочинців. Ними виявилися 22-річний і 29-річний громадяни України.

Чоловіків також затримали і відправили до відділення поліції в Охоті. На підставі зібраних доказів усі злочинці почули звинувачення у розбої. За рішенням суду вони були тимчасово затримані на термін трьох місяців. Згідно з Кримінальним кодексом РП, чоловікам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 2 до 12 років.

Джерело: Komenda Stołeczna Policji