Хокеїсти "Битома" побили українця у Катовице! "Погрожують колегам" (відео)

Хокеїсти “Битома” побили українця у Катовице! “Погрожують колегам” (відео)

Віталій Квас, колишній гравець Naprzod Janów, був побитий двома гравцями TMH Polonia Bytom після юнацького матчу. Вся подія була записана камерою моніторингу. Прокуратура займається цією справою. Все свідчить про те, що власники клубу не збираються карати гравців. Більш того, винуватці надалі погрожують решту гравцям. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Інцидент стався в листопаді 2018 року. Запис показує, як після довгої розмови два зловмисники починають кулаками гамселити гравця з України. Бійка відбулася на стоянці перед льодовою ковзанкою Jantor у Катовіце. Суперечка між учасниками матчу почалася ще під час хокейної зустрічі. Віталій і Пшемислав Б. були відправлені на штрафну лаву на занадто грубу гру. Після матчу гравці з “Битома” пішли з’ясовувати стосунки з суперником.

— Гравці перед катком вже чекали на Віталія і атакували його, коли той йшов до автомобіля. Все можна побачити на зареєстрованому відеоматеріалі. Наскільки мені відомо, юнаки обвинувачені в завданні тілесних ушкоджень”, — говорить Рафал Рава, голова молодіжної команди з Janowa.

Відео бійки можна переглянути ТУТ.

Сам потерпілий також прокоментував інцидент.

— Все почалося під час матчу, коли після атаки під нашими воротами сталося невелике непорозуміння, за яке ми отримали дві хвилини покарання. У штрафному полі противник почав кричати, що мене вб’є. На емоціях я сказав: «побачимо». Після матчу кожна команда подали один одному руки, він підійшов до мене і щось говорив, але суддя наказав йому відправитися в роздягальню”, — каже хокеїст.

— Коли я йшов до машини на мене кинулися два учасники з “Битома”. Я думав, що вони хочуть поговорити. Це була моя помилка. Я відповів, що інцидент вичерпано. Пшемислав Б. був іншої думки і після кількох хвилин розмови  наніс удар. Після чого його друг Даніель Ш. збив мене з ніг і Б. знову вдарив. В бійку втрутилися батьки та колеги. Нападники швидко втекли в автобус. Я хотів прояснити ситуацію з ними, але їхній тренер заборонив. Тоді я звернувся до поліції, оскільки у мене була розсічена губа», — додав українець.

Обвинувачення вже порушило справу проти Пшемислава Б. і Даніеля Ш. Тепер вони чекають судового засідання.

Наскільки відомо, гравці з «Битома» не є дискваліфіковані, вони нещодавно взяли участь у юніорському турнірі.

Віталій у розмові додає, що його кривдники відчувають себе безкарними. — Обидва продовжують приймати участь у змаганнях, а моїм друзям погрожують зробити те ж саме, що і мені. А польська хокейна асоціація не реагує”, — говорить 18-річний гравець.

Українець вже змінив клуб, зараз представляє кольори MOSM Tychy.