Коли учні в Польщі повернуться до шкіл?

Коли учні в Польщі повернуться до шкіл?

Перерва в роботі шкіл, дитячих садків та ясел до 26 квітня має бути продовжена щонайменше до 10 травня. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Остаточне рішення оголосить в п’ятницю прем’єр-міністр Матеуш Моравецький та міністр національної освіти Даріуш Пйонтковський.

У другій половині травня, якщо кількість заражених коронавірусом різко не зросте, очікується відновлення роботи дитячих садків та шкіл. Проте до школи зможуть повернутися лише діти I-III класів. Участь у заняттях буде добровільною, частина учнів зможе продовжувати використовувати дистанційне навчання.

— Ми хочемо “запустити” опіку над наймолодшими дітьми, щоб батьки, які не ходили на роботу кілька тижнів, могли повернутися до роботи, — пояснює міністр національної освіти Даріуш Пйонтковський. Учні інших класів мають навчатися дистанційно ще до червня, а може, навіть до кінця навчального року.

Незалежно від того, чи повернуться учні до школи в червні, навчальний рік закінчиться, як і було заплановано — 26 червня.

— Ми не маємо наміру скорочувати канікули. Учні, вчителі та батьки потребують відпочинку, цього разу не від традиційного, а від дистанційного навчання, — пояснив міністр освіти.