Кому Польща дозволила перетинати кордон та на яких КПП? (список)

Кому Польща дозволила перетинати кордон та на яких КПП? (список)

Вчора, 13 березня, прийнято рішення про заборону в’їзду іноземцям на територію Польщі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Відповідно до розпорядження MSWiA починаючи з 15 березня 00:00 до прийняття наступних рішень призупиняється або обмежується прикордонний рух на КПП з РФ, Білоруссю, Україною. Також відновлюється прикордонний контроль на кордоні  з Німеччиною, Чехією, Литвою, Словакією, включно з морськими та авіапортами.

Для кого ж кордон залишатиметься відкритим? Це, звичайно, громадяни РП; іноземці, які знаходяться у шлюбі з громадянином Польщі; іноземці, що мають карту Поляка; шефи дипломатичних місій; іноземці, що мають карту постійного або тимчасового перебування, водії транспортних засобів, що перевозять товари. Вони зможуть перетнути кордон зі списку прикордонних пунктів, які подано нижче, і відмічені «зірочкою».

Також в’їхати до Польщі зможуть іноземці, що мають право працювати на території Польщі, тобто особи, що мають дозвіл на виконання роботи, на тих же самих засадах, що і громадяни РП; іноземці, що отримали дозвіл на працю sezonowe, oświadczenie o powierzenie wykonywania pracy.

Розпорядження передбачає, деякі особливі випадки, при яких можуть пропустити через кордон іноземця, що не перебуває у вищенаведеному списку за згодою коменданта Straży Granicznej

Нижче подаємо список де обмежується прикордонний рух на пропускних пунктах між Польщею та Україною, на в’їзд до РП.

Нагадаємо, через коронавірус у Польщі введено стан епідеміологічної загрози.