Конкурс на отримання стипендій за програмою «Gaude Polonia» на 2019 рік
http://znadniemna.pl/wp-content/uploads/2018/07/Gaude_Polonia_slider.jpg

Конкурс на отримання стипендій за програмою «Gaude Polonia» на 2019 рік

Національний центр культури оголосив набір на програму міністра культури та національної спадщини «Gaude Polonia» на 2019р. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Волинський Монітор.

Програма передбачає шестимісячне перебування в Польщі, під час якого її учасники реалізовуватимуть свої проекти під керівництвом відомих польських митців та установ культури. У рамках конкурсу надаються піврічні стипендії на період із 1 лютого до 31 липня 2019 р. Розмір стипендії становить 3,5 тис. злотих на місяць.

Галузі:
–    кіно,
–    фотографія,
–    історія та критика кіно, музики, мистецтва, театру,
–    реставрація творів мистецтва,
–    література/переклад,
–    музейна справа,
–    музика,
–    візуальне мистецтво,
–    театр.

Прийом заявок триватиме до 15 жовтня 2018 р.

Заявку на надання стипендії в рамках програми «Gaude Polonia» потрібно подати особисто або відправити поштою на одну з адрес:

Польський інститут у Києві
вул. Богдана Хмельницького, 29/2, оф. 17
01-030, Київ
Україна

Польський інститут
вул. Володарського, 6
220030, Мінськ
Білорусь

Narodowe Centrum Kultury
ul. Płocka 13                               
01-231 Warszawa

Заявка повинна містити щонайменше дві рекомендації від визнаних в обраній галузі авторів. До документів потрібно долучити CD-диск із записами або портфоліо з роботами кандидата. У випадку відправки документів поштою вирішальне значення має дата поштового штемпеля.

Умови участі в конкурсі:
–    громадянство Білорусі/України або інших країн Центрально-Східної Європи,
–    від до 40 років (у виняткових випадках до 45 років),
–    вища освіта,
–    досягнення в галузі, яку представляє кандидат,
–    стипендіальний проект.

Кандидатом на отримання стипендії може стати фізична особа, що має громадянство Білорусі/України або інших країн Центрально-Східної Європи, яка до 15 жовтня 2018 р. надішле до Польського інституту в Києві/Мінську або безпосередньо до Національного центру культури у Варшаві заявку на одержання стипендії з описом концепції стипендійного проекту (авторський креативний проект у галузі кіно, фотографії, реконструкції творів мистецтва, літератури/перекладу, музейної справи, музики, образотворчого мистецтва, театру, а також історії та критики кіно, музики, мистецтва, театру), до якої долучить необхідні додатки (підготовлені відповідно до інструкцій, описаних у положенні про конкурс).

Формальну оцінку заявок здійснює Національний центр культури протягом 45 днів із дати завершення прийому заявок. Зміст заявок розглядатиме комісія, призначена міністром культури та національної спадщини. Стипендії надаються рішенням міністра на підставі рекомендації комісії.

Рішення про надання стипендії буде ухвалене не раніше 15 грудня 2018 р., але не пізніше 31 грудня 2018 р.

Додаткову інформацію щодо програми можна отримати, звернувшись до працівників Національного центру культури (тел.: +48-22-350-95-30, електронна адреса: [email protected]).

Документи для завантаження тут.

Стипендії в рамках програми «Gaude Polonia» надаються на підставі розпорядження міністра культури і національної спадщини від 24 травня 2012 р. про детальні умови та процедуру надання стипендій для осіб, що займаються мистецькою діяльністю, популяризацією культури та охороною пам’яток, а також розмір цих стипендій.

Організатор конкурсу – міністр культури і національної спадщини, заходи від його імені реалізовує Національний центр культури.

Джерело: nck.pl